Saltear al contenido principal

Roberto Cánovas, d’ENAC: “La certificació dóna confiança a qui contracta”

El tècnic de l’Entidad Nacional de Acreditación (ENAC) Roberto Cánovas va oferir ahir 1 de juny al Col·legi una xerrada sobre la certificació, és a dir, el servei pel qual ENGINYERS BCN pot reconèixer oficialment les capacitats dels professionals en tres àmbits: auditories energètiques, legalització d’activitats i instal·lacions de baixa tensió. També ahir els primers certificats i els experts que ho fan possible van rebre els diplomes de reconeixement.

“A altres països d’Europa normalment un títol universitari no és suficient”. Amb aquestes paraules començava la conferència “La certificació de professionals acreditada per ENAC”. Roberto Cánovas, tècnic d’aquest organisme, va explicar la necessitat de què el treballador disposi d’un aval que demostri que és competent en una feina concreta. Aquest aval, va assegurar, és de vital importància que el faciliti una entitat independent mitjançant un procés format no només per una de les parts amb interès en la feina (per exemple, l’administració), sinó pel conjunt de professionals del sector que més en saben.

Per la seva part, Jordi Artiga, secretari del Col·legi, i David Jiménez, Cap dels Serveis Tècnics, van exposar els detalls del funcionament de la certificació a ENGINYERS BCN.

Unes hores abans, els primers professionals que han sotmès les seves capacitats a estudi per part del Col·legi van rebre els seus diplomes de reconeixement. Amb ells ja poden demostrar en més de 70 països que són experts en un àmbit concret de l’enginyeria industrial. També es va reconèixer la labor del grup d’experts i els diversos comitès que conformen aquest sistema.

Pots obtenir més informació sobre la certificació del Col·legi en aquest enllaç.

Volver arriba