Saltear al contenido principal

El Col·legi amplia la seva acreditació per ENAC a la certificació d’Experts en Auditories Energètiques i d’Experts en Legalització d’Activitats

La certificació de persones acreditada per ENAC és l’única forma reconeguda i consensuada en l’àmbit internacional de poder demostrar davant dels clients o l’administració que el professional és un expert en aquestes disciplines.

El procés de certificació de persones es basa en la Norma internacional UNE-EN ISO/IEC 17024:2012 i és una eina que aporta confiança al mercat, les autoritats i els empleadors sobre la competència de determinades persones per executar certes activitats. Aquesta confiança s’aconsegueix per mitjà del procés acceptat globalment, d’avaluació i reavaluacions periòdiques de la competència de la persona certificada que recull la norma.

Aquesta eina respon a la cada vegada més elevada velocitat d’innovació tecnològica i especialització del món professional que permetrà als clients dels tècnics certificats una elecció informada basada en la competència, que augmentarà la transparència i competitivitat d’aquests mercats.

ENGINYERS BCN es va convertir l’any passat en el primer Col·legi Professional de l’Estat en rebre l’acreditació per certificar persones conforme a la norma UNE-EN ISO/IEC 17024:2012. A l’ampliar l’abast de la seva acreditació amb aquests esquemes, ENGINYERS BCN continua sent l’únic Col·legi a nivell estatal que ofereix certificacions de persones acreditades per ENAC.

L’acreditació per ENAC com a organisme de certificació té amplis avantatges pels usuaris del Servei de Certificació Professional del Col·legi, ja que només una certificació obtinguda amb un organisme acreditat té reconeixement a nivell internacional (més de 70 països del món), entre ells, la majoria dels estats del continent europeu i d’altres de molt importants per als nostres professionals com ara els Estats Units, Canadà, el Japó, Austràlia i Brasil.

Ja estan publicades les convocatòries pel proper mes de març dels tres esquemes acreditats. Per ampliar informació consulteu al següent enllaç.

Volver arriba