Saltear al contenido principal

El Col·legi, exemple d’organisme certificador acreditat

“Declarar que una persona disposa de les competències necessàries per una tasca concreta”. Així definia la certificació Ignacio Pina, director tècnic d’ENAC, a Capital Radio. En l’entrevista, que pots escoltar aquí, posa com a exemple d’organisme amb la capacitat de certificar ENGINYERS BCN, que des del 2016 certifica l’expertesa en Baixa Tensió, Auditories Energètiques i la Legalització d’Activitat. Més informació.

Per tal de resoldre els dubtes que poden existir al voltant de la certificació de persones, Ignacio Pina, director de la Entidad Nacional de Acreditación (ENAC), ha ofert aquesta entrevista a Capital Radio. En ella, explica com de necessària és, ja que a l’hora de contractar es valora molt el fet de, més enllà d’un currículum o d’un títol, poder demostrar el que sabem. A més, aquest reconeixement ve després d’un examen amb una part pràctica i s’ha d’anar renovant.

ENGINYERS BCN es va convertir l’any 2016 en el primer col·legi professional de l’Estat en rebre l’acreditació per certificar persones conforme a la norma UNE-EN ISO/IEC 17024:2012. A l’entrevista, Ignacio Pino ha posat com a exemple d’una corporació que respon a les necessitats del mercat el Col·legi.

Volver arriba